Teelekese seiklused

Monday, September 15, 2008

Best risotto ever

Kui muidu olen ma loomingulises osas suht null, siis söögitegemisel saan tavaliselt retseptist vaid idee ja ülejäänud improviseerin ise. Väga halbu asju nii välja pole tulnudki. Seekordse risotto otsustasin aga teha täpselt retsepti järgi, isegi spets riisi ostsin. Ainult seened asendasin kana ja porgandiga ja puljongit ei viitsinud ise keetma hakata ja parmesani juustu asendasin eesti maise võlts-parmesaniga ja lisasin natuke küüslauku-ingverit.

Tulemus on proovimist väärt, edu võti on õige riis: Prae võis hakitud sibul, küüslauk, ingver ja porgandi tükid. Lisa riis ja sega kuni kõik riisiterad on kergelt võised ja kuumad. Lisa tassitäis valget veini ja hauta kuni vein on haihtunud. Lisa puljongit ja hauta kuni riis on veel veidi hambakõva ja puljong haihtunud (puljongit ei tohi liiga palju panna). Seejärel segada juurde natuke võid, praetud kanafilee tükid ja riivitud parmesani. Lasta kaane all seista veel paar minutit. Ülinämm.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home